نصب و راه اندازی دوربین مداربسته در نوشهر _ نصب دوربین مداربسته در منزل موجب افزایش سطح امنیت شده و این امر نیز باعث میشود با خاطری آسوده هنگام سفر و دوری از خانه، به مشاهده و بررسی تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها و ذخیره شده روی دستگاه DVR (با استفاده از تکنولوژی انتقال تصویر) بپردازید.
پروسه تحقیق، انتخاب، خرید و نصب سیستمهای امنیتی نظارت تصویری میتواند جذاب باشد. همچنین اگر خودتان اقدام به خرید و نصب دوربین کنید. میتوانید هزینهها را کاهش دهید. بهشرطیکه در منابع درستی به تحقیق پرداخته و از مشاوران زبده و صحیحی کمک گرفته باشید.
اولین قدم تهیه لیستی از نیازهایی است که در زمینه نظارت تصویری دارید. این بدین معناست که مشخص کنید در چه مکانهایی نیاز به کنترل و نظارت تصویری دارید.
نظارت تکتک نقاط خانه توسط دوربین های مداربسته هم گران است و هم غیرضروری. در نتیجه نقاطی از خانه که مهمتر هستند و نیاز بیشتری به نظارت دارند را باید مشخص و اولیتبندی کنید. نقشه را روی یک کاغذ کشیده و نقاطیکه نیاز به نصب دوربین مدار بسته است را مشخص کنید. سپس تکتک مکانهایی که برای نصب دوربین مداربسته مشخص کردهاید را چک کنید تا مطمئن شوید در آن نقطه بهترین تصویر را از دوربین مداربسته میگیرید و شیئی مانع ضبط تصویر توسط دوربین مداربسته نیست.
درب جلویی و پشتی خانه
پنجرههای رو به خیابان
فضاهای باز داخل خانه (مثل آشپزخانه، حال و…)
کوچه یا خیابانی که خانه در آن واقع است
ایوان
راهپلهها
شما میتوانید تمام دستگاههای موردنیازتان را بهصورت جدا تهیه کنید. اما معمولا ًخرید سیستم نظارت تصویری بهصورت پکیج آماده ارزان تر، مقرون بصرفهتر و راحتتر است. سیستم امنیتی موردنیازتان میتواند شامل حداقل 2 یا 3 دوربین، یک دستگاه DVR (دی وی آر). کابل دوربین (کواکسیال یا شبکه)، فیش BNC یا سوکت شبکه (بسته به سیستم دوربینی که نصب میکنید) و منبع تغذیه باشد. اگر هم قصد نظارت بر محیط بزرگی را ندارید، یک سیستم دوربین بیسیم (وای فای یا وایرلس) نیازهایتان را برطرف میکند. این نکته را هم به یاد داشته باشید که دوربینی که خریداری میکنید تا حد امکان میبایست از برندهای معتبر بازار از قبیل هایک ویژن، های لوک، داهوا، ورتینا و … باشد. چرا که دوربین هایی که به اصطلاح noname گفته میشود. فاقد کیفیت و ضمانت برای نصب میباشند.
پکیجی دارای دو یا سه دوربین مداربسته (برای نظارت بر دربها)، و یک دستگاه DVR (دی وی ار) با فضای ذخیره سازی (هارد دیسک) کافی برای ضبط دو یا سه روز ویدئو.
یکی از مزایای استفاده از دوربین های مداربسته وایرلس (بی سیم یا وای فای)، امکان نصب آن بدون نیاز به ایجاد حفره روی دیوارهای خانه برای سیم کشی میباشد. اما لازم به ذکر است هرچه دوربین مداربسته وای فای (ویرلس، بی سیم) از دستگاه DVR دورتر شود، قدرت و کیفیت سیگنال تصویر ارسالی کمی کمتر میشود. اگر قصد نظارت بر مکان بزرگی را دارید، از دوربین های مداربسته سیمی استفاده کنید، ولی اکثراً برای نصب دوربین مداربسته در خانه، سیستم دوربین مداربسته بیسیم (وای فای، وایرلس) چه از لحاظ سادگی نصب و چه از لحاظ سادگی سیستم، بهتر است.
بعضی دوربین ها تنها وقتی حرکتی تشخیص دهند شروع به ضبط تصویر میکنند. ضبط تصویر تنها وقتی کسی در اتاق است، باعث صرفه جویی در فضای ذخیره سازی و انرژی میشود.
برای مشاهده و ضبط تصویر دوربین هایتان نیاز به یک دستگاه DVR دارید. دی وی ار تمام تصاویر ضبط شده توسط دوربین ها را دریافت کرده. و به یک مانیتور یا تلویزیون ارسال میکند. دستگاه های DVR فضای ذخیره سازی (هارد دیسک) متفاوتی دارند که به آنها اجازه میدهد از چند روز تا چند ماه تصویر ذخیره کنند.
اگر یک پکیج دوربین مداربسته خریداری کنید، معمولاً پکیج شامل دستگاه DVR است.
دستگاه NVR (ان وی آر یا Network Video Recorder که برای سیستم دوربین های مداربسته شبکه استفاده میشود) و دستگاه VCR (وی سی آر برای سیستم دوربین های مداربسته آنالوگ استفاده میشود) نیز برای خرید در دسترس هستند.
بهترین زاویه هر اتاقی برای نصب دوربین معمولاً کنجی از اتقاق است که دیوارها و سقف بههم میرسند. اطمینان حاصل کنید که دوربین تصویر تمام ورودیها و خروجیهای موجود در اتاق را پوشش داده. و نزدیک به یک منبع انرژی برق مانند پریز برق است.
اگر قصد نصب دوربین در فضای بیرون را دارید، دوربین را در ارتفاع 3 متر یا بیشتر نصب کنید، تا دوربین در دسترس افراد نباشد.
همراه بعضی دوربین ها لنتهای چسبندهای برای نصب دوربین روی دیوار ارسال میشود، ولی راه مطمئنتر پیچ کردن دوربین به دیوار است.
مکان مناسب را مشخص کنید.
محل پیچهای دوربین مداربسته را روی دیوار علامتگذاری کنید.
جاهای علامتگذاری شده را با استفاده از یک دریل سوراخ کنید.
دوربین مداربسته را به دیوار پیچ کنید.
سمت دوربین مداربسته را تنظیم کنید.
تقریباً همراه تمام دوربین ها یک آداپتور برق ارسال میشود که اتصال دوربین مداربسته به پریز برق معمولی دیواری را ممکن میکند یک سر سیم آداپتور را به پشت دوربین و سر دیگر را (دوشاخه) به پریز برق متصل کنید.
اگر آداپتور برق دوربین در جعبه ارسالی موجود نیست، و یا شکسته است. با محلی که دوربین را خریداری کردهاید تماس بگیرید.
تجهیزات نظارت تصویری از طریق فیش BNC به یکدیگر متصل میشوند. استفاده از فیش های بی ان سی آسان است و با چرخاندن پیچی که در انتهای فیش BNC قرار دارد. به پورت متصل شده قفل میشود. یک سر کابل RG (که به دو سرش فیش بی ان سی متصل است) را به دی وی ار و یک سر دیگر کابل را به دوربین متصل کنید.
توجه کنید که باید فیش BNC را به درگاه ورودی دی وی آر (Input) متصل کنید تا تصویر دوربین مداربسته را ببینید.
همراه دوربین های بیسیم (به این دوربین ها وای فای یا وایرلس نیز گفته میشود.) دیسک فشردهای (CD) ارسال میشود. که باید برای نظارت و دسترسی به دوربین وایرلس این دیسک را روی کامپیوتر خود نصب کنید.
بعضی دوربین های وای فای گیرنده کوچکی دارند که از طریق درگاه USB به کامپیوتر متصل میشوند. اطمینان حاصل کنید گیرنده دوربین وایرلس به درستی به کامپیوتر متصل شده است.
آی پی دوربین مداربسته بیسیم خود را یادداشت کنید. با وارد کردن این شماره (IP Address) در هر مرورگری (Browser) میتوانید از راه دور به دوربین مداربسته وای فای خود دسترسی پیدا کرده و تصویرش را ببینید.
برای اتصال دستگاه DVR به نمایشگر نیز از فیش BNC استفاده میشود. اما برای مشاهده تصویر دوربین با کیفیت بالاتر، از کابلهای HDMI، کابل کواکسیال (AV) و کابل VGA استفاده میشود. بعد از انتخاب نوع کابل، یک سر کابل را به دستگاه DVR و یک سر دستگاه را به نمایشگر متصل کنید.
شما میتوانید به تعدادی که دستگاه DVR ورودی دوربین مداربسته دارد. به آن دوربین متصل کنید. دستگاه DVR بهطور اتوماتیک تصویر هر دوربین مداربسته ای که به آن متصل کنید را ضبط میکند.
برای آشنایی با انواع دوربین های دیگر با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2