شبکه های وایرلس در مازندران _ همان طور که می دانید شبکه های کامپیوتری امروزی محدود به بستر کابلی نیستند. با گسترش روز افزون سیستم های کامپیوتری همراه نظیر لپ تاپ، تبلت و گوشی های موبایل هوشمند، نیاز به اتصال به شبکه روی بستر وایرلس نیز افزایش یافته است. لذا شبکه های سازمانی امروزی ترکیبی از بستر کابلی و بی سیم هستند. در شبکه های وایرلس، از امواج رادیویی برای ارسال و دریافت دیتا استفاده می شود . معمولاً یک اکسس پوینت وایرلس (Wireless Access Point) به عنوان نقطه اتصال در نظر گرفته شده . دستگاه ها و سیستم های کامپیوتری با استفاده از کارت شبکه وایرلس به آن وصل می شوند.
شبکه های وایرلس Wireless، شبکه های کامپیوتری هستند که اتصال آنها بدون کابل انجام میشود. سیستم های بیسیم بر اساس امواج رادیویی کار میکنند و پیاده سازی آنها در لایه فیزیکی ساختار شبکه انجام میشود.
شبکه بیسیم باعث میشود شرکت های بزرگ، در زمینه کابل و کابل کشی، هزینهای صرف نکنند که در نوع خود هزینه قابل توجهی است.
۱. افزایش موبایلیتی: شبکه های وایرلس دسترسی به اطلاعات را به صورت بلادرنگ فراهم میکنند و نیازی به ثابت بودن در مکان خاصی نیست. کار تیمی بهتر و بالاتر رفتن کارایی عملیاتی از جمله مزایای آن در مقایسه با شبکه های سنتی است.
۲. نصب سریع و سادگی: کاهش کابل کشی در شبکه های وایرلس، هم ریسک خرابی فیزیکی را کم میکند و هم کار را ساده میکند. از طرفی به سرعت هم قابل پیاده سازی هستند.
۳. دسترسی وسیعتر به شبکه: شبکه های وایرلس دسترسی به جاهایی را برایتان فراهم میکند که با شبکه های کابلی امکانش وجود ندارد.
۴. انعطاف پذیری بیشتر: به هر حال در آینده نزدیک شما باید شبکه تان را تغییر داده یا آپدیت کنید. افزودن پیکربندی و آپدیت در شبکههای وایرلس راحتتر قابل انجام است.
۵. کاهش هزینه: شاید در ابتدا هزینه راه اندازی و پیکربندی شبکه وایرلس زیاد باشد اما در طول زمان خواهید دید که هم طول عمر بیشتر و هزینه کمتری دارد.
۶. افزایش ارتقاپذیری: پیکربندی شبکه های بی سیم اگر به صورت حرفهای انجام شود . تمام نیازهای برنامهها در نظر گرفته شود، به راحتی خواهید توانست بسته به نیاز سازمانی خود تغییرات و ارتقا ها را انجام دهید.
امنیت شبکه وایرلس، فرآیند طراحی، پیاده سازی و تامین امنیت در شبکه کامپیوتری بی سیم است. زیرمجموعه امنیت شبکه است که امنیت را برای شبکه کامپیوتری وایرلس تامین میکند. آن را امنیت وایرلس هم مینامند.
امنیت شبکه وایرلس از دسترسی غیرمجاز و یا شرورانه جلوگیری میکند و اغلب از طریق تامین امنیت سوییچ و روتر فراهم میشود .
به صورت پیش فرض رمزنگاری شده و از ارتباطات بیسیم، حفاظت میشود هکرها نمیتوانند به محتوای بسته و ترافیک دسترسی یابند. سنسورهای حفاظتی هم ادمین های شبکه را از دسترسی های غیرمجاز آگاه میکند.
از جمله الگوریتم های رمزنگاری و استانداردهای رایج در تامین امنیت شبکه وایرلس، Wireless Protected Access یا WPA و Wired Equivalent Policy یا WEP است.
1.تغییر دادن نام پیش فرض دستگاه یعنی نام SSID و اجتناب از استفاده از نام ساده و قابل حدس.
2.تغییرات پسورد اولیه دستگاه و استفاده از پسوردهای پیچیده و مناسب.
3.خاموش کردن دسترسی های ریموت.
4.فعال کردن قابلیت رمزگذاری دیتا در دستگاه.
5.لاگ اوت شدن از دستگاه پس از اعمال تنظیمات.
6.آپدیت کردن دستگاه.
دستگاه های وای فای در سه حالت و Mode استفاده میشوند و این مود ها هستند که مشخص میکنند دستگاه وای فای چه نقشی در شبکه وایرلس دارد در نتیجه انواع توپولوژی شبکه های بی سیم را مشخص میکنند. شبکه های وایرلس در واقع ترکیبی از دستگاه هایی هستند که در این سه مود کار میکنند. چگونگی پیکربندی دستگاهها به نوع کانکشن هایی که میخواهید بین اجزای شبکه برقرار شود بستگی دارد.
همان طور که میدانیم روتر، دستگاهی در شبکه است که میتواند ارتباط بین شبکه ها را با هم فراهم کند، مشخص کند چه ترافیکی میتواند بین آنها رد شود. البته روتر وظایف دیگری هم دارد که در این بحث نمیگنجد.
مودها و نقش های وایرلس عبارتند از:
دستگاه هایی مانند کامپیوترها، تبلت ها و تلفن ها، کلاینتهای رایج شبکه وایرلس هستند. وقتی به هات اسپات وایرلس یا روتر موجود در خانه یا محل کارتان وصل میشوید، در واقع نقش کلاینت را در شبکه بی سیم دارید. مود کلاینت به عنوان مود استیشن Station Mode هم نامیده میشود.
روترها میتوانند به عنوان کلاینت هم عمل کنند. در این صورت عملکرد آنها مانند کارت وایرلس کامپیوتر میشود و به دیگر اکسس پونت ها وصل میشود. کاربرد نقش کلاینت روتر در ارتباط دو شبکه اترنت یا اتصال به اکسس پوینت های بیشتر است.
کلاینت وایرلس شبیه به فردی است که به عنوان تماشاچی در مسابقه یا سمیناری حاضر است و یکی از چندین نفری است که به صحبت های گزارشگر مسابقه یا ارائه دهنده سمینار دسترسی دارد.
بر اساس سه نوع نقشی که دستگاهها در شبکه های بی سیم کامپیوتری دارند، میتوانیم انواع شبکه بی سیم را معرفی کنیم:
در شبکه های وایرلس ad hoc که برای اتصال دستگاههای بیسیم نیازی به دستگاه واسط یا همان اکسس پوینت نداریم و دستگاهها به صورت نقطه به نقطه یا Point to Point به هم وصل میشوند. پس نیازی به خرید اکسس پوینت نداریم و صرفهجویی در هزینه میشود.
وایرلس Infrastructure که در آن کلاینت ها به اکسس پوینت وصل میشوند و تمام ارسال و دریافتها توسط اکسس پوینت صورت میگیرد و این AP با کابل به اترنت وصل میشود. مهمترین مزیت آن مدیریت متمرکز دسترسی های کاربران و کنترل ترافیک شبکه است.
شبکه های وایرلس Mesh که چند روتر بی سیم به هم وصل است که Fault Tolerance را افزایش میدهد.
مقایسه پیکربندی ad hoc و infrastructure در ادامه و آشنایی با پیکربندی و راه اندازی شبکه های بی سیم برایتان واضح خواهد شد. با ما همراه باشید.
برای آشنایی با انواع دوربین های دیگر با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2