دکل های مخابراتی در نور _ مهم است که ابتدا مواردی هم چون طراحی، ارتفاع دکل، مکان (محیط) نصب و وزن سازه آن در نظر گرفته شود.
شناسایی کارآمدترین طراحی برای یک دکل مخابراتی می تواند چالش برانگیز باشد. اما کمک می کند مناسب ترین انتخاب، جهت پیشبرد پروژه صورت بگیرد.
دکلهایی هستند که برای مقاصد مخابراتی از قبیل نصب دیشهای ماکروویو، آنتنهای رادیو، آنتنهای موبایل، آنتنهای بیسیم و… استفاده میشود.
دکل هایی که معمولاً برای ارتباطات از راه دور بی سیم استفاده می شوند، گوناگون هستند…
دکل های مشبک به صورت مستقل و به صورت مقطعی. با شبکه های فولادی پایه مستطیلی یا مثلثی طراحی شده اند.
این نوع ساختار دکل می تواند در شرایطی که نیاز به تغییراتی از قبیل نصب تعداد زیادی آنتن وجود دارد، مفید واقع شود. از آن ها می توان به عنوان دکل های انتقال برق، دکل های رادیویی و یا به عنوان دکل مشاهده، استفاده کرد. برج ایفل نمونه مشهور دکل مشبک با کاربرد مشاهده است.
دکلهای تکپایه یا مونوپل به دکلهایی گفته میشود که به صورت تکپایه باشد این دکلها با مقاطع چند وجهی ساخته میشود.
این نوع دکلها بر روی یک پایه استوار بوده و لنگر زیادی در پای دکل وجود دارد. لرزش این دکلها به تناسب بقیه دکلها بیشتر میباشد. این نوع دکلها با توجه به فضای کمی که اشغال میکنند مد نظر قرار گرفته . در محیطهای شهری که زمین از ارزش بالائی برخوردار است استفاده میشود. ظرفیت باربری آنها محدود بوده و در اکثر مواقع تنها برای شبکه موبایل استفاده میشود. این دکل ها تنها با جرثقیل نصب میشود بنا بر این در محلی باید نصب شود که امکان حرکت و نصب با جرثقیل وجود داشته باشد.
از انواع دکل های پر ظرفیت و کم ظرفیت و موبایل با ارتفاع متفاوت از 10 الی 120 متری بوده که در حال حاظر بیش از 1000 واحد از این نوع دکل های شرکت پارت تل در سراسر ایران در حال تولید یا بهره برداری می باشند .
کاربردها : برای نصب آنتن های UHF و VHF – آنتن های رادیویی و ماکروویو – آنتن های موبایل و دیش های SOLID و GRID استفاده می گردد . در مورادی که باد شدت کمتری دارد و نیاز به تجمل بار کمتری دارد از دکل های 3 پایه و در غیر این صورت از دکل های 4 پایه استفاده می شود
دکلهای بازتابی یا پسیو رفلکتور دکلهایی هستند که به صورت آینه امواج رادیوئی را منعکس میکنند. در مناطقی که به دلیل عوارض طبیعی مانند کوه دکلها برای انتقال امواج دچار مشکل شوند. برای دور زدن کوه از این نوع دکل ها استفاده میکنند. این نوع دکلها دارای پنل بزرگی بوده که زاویه آن قابل تنظیم میباشد.
دکل های مونوپل، بیش تر زمانی که فضا محدود است، منطقه بندی دشوار است . یا شرایط آب و هوایی سختی باید در نظر گرفته شود.مورد استفاده قرار می گیرند. آن ها به صورت تک پایه طراحی شده اند . می توانند طرح مقطعی لوله ای یا مخروطی داشته باشند.
کم ترین فضا را اشغال می کنند و همین ویژگی آن ها را به محبوب ترین نوع دکل در صنعت ارتباطات بی سیم تبدیل کرده است. به دلیل طراحی آن ها به صورت تک پایه، در مقایسه با سازه های شبکه ای سنتی، فضای بصری کمتری را اشغال کرده و منجر به کوتاه تر شدن زمان ساخت (و هم چنین کم تر شدن هزینه) می شوند.
دکل های مهاری می توانند از دکل های سبک وزن تا سنگین وزن باشند. که اغلب به عنوان سازه های باریک فولادی دیده می شوند. به طور معمول در صنعت دکل رواج داشته و به گونه ای طراحی می شوند که با نصب آسان، حداکثر مقاومت، کارایی و انعطاف پذیری را ارائه دهند.
اما مقاومت برشی (خرابی سازه در هنگام خرابی ماده) را ندارد تا بدون پشتوانه بایستد، و به خطوط مهار، برای مقاومت در برابر نیروهای جانبی مانند فشار ناشی از نیروی باد و نگه داشتن آن به حالت ایستاده نیاز دارد. خطوط مهار، کابل های کششی مورب متصل به زمین هستند که معمولاً در زاویه های مساوی از پایه سازه فاصله دارند.از دکل های مهاری بیش تر برای آنتن های رادیویی استفاده می شود.
در حالت دوم، دکل باید از زمین عایق بندی شود. دکل های رادیویی، معمولاً به قدری بلند هستند که برای جلوگیری از کمانه کردن در آن ها به چندین خطوط مهاری نیاز است که به 2 تا 4 اتصال، در ارتفاع های مختلف دکل می رسد.
یک استثنا به نام دکل Blaw-Knox وجود داشت، که در طول دهه 1930 به شکل گسترده ای مورد استفاده قرار می گرفت. ظاهر متمایز الماس پهن (لوزی شکل) آن مقاومت برشی به آن بخشیده بود.که تنها به یک مجموعه از مهارها احتیاج داشت.
دکل های قایقرانی، دکل هایی که بادبان های قایق های بادبانی را پشتیبانی می کنند نیز گونه ای از دکل های مهاری هستند.
از دکل های مهاری نیز گاهی اوقات در اندازه گیری های هواشناسی و برخی از ارتفاعات بالاتر از سطح زمین استفاده می شود.
گاهی اوقات از آن ها به عنوان ستون استفاده می شود. اگرچه استفاده از آن ها در مناطق کشاورزی مشکل ساز است. زیرا پایه های لنگر دکل که به زمین نصب می شوند. فضایی را اشغال می کنند که مانع شخم زدن صحیح زمین می شود.
دکل تا حدی مهاری نیز (نیمه مهاری)، سازه ای متشکل از دکل مهارشده در بالای یک برج مستقل است. مهارها ممکن است در بالای ساختار مستقل یا زمین نصب می شوند. یک دکل معروف از این نوع، دکل Gerbrandy است.
علاوه بر این، یک دکل مهاری، دکلی مستقل است که هر مهار به طور موقت برای ایجاد ثبات، مثلاً در حین ساخت، یا تنها در یک جهت و برای پشتیبانی غیرمستقیم و جلوگیری از تنش های برشی، نصب می شود.
نمونه ای از آخرین استفاده این دکل، کاربرد آن در انتهای یک خط برق است جایی که در آن یا خط پایان می یابد یا در جهت دیگری زاویه می یابد. ستون فقط به یک جهت نیاز دارد تا بتواند از بار جانبی نامتعادل خط برق در جهت دیگر پشتیبانی کند.
برای آشنایی با انواع دوربین های دیگر با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2
09111254463
09221312400
44251362 011