دکل های مخابراتی در آمل _ دکل مخابراتی سازهای فلزی است که برای نصب دیشهای ماکروویو، تقویت آنتنهای موبایلی و آنتنهای بیسیم و رادیو …، در ارتفاع بالاتر و به منظور برقراری ارتباطی پایدار مورد استفاده قرار میگیرد.
دکلهای خود ایستا، تعادل خود را با تکیه بر پایههای اصلیشان حفظ میکنند. عموماً در آنها از لوله و نبشی استفاده میشود. این دکلها نسبت به بقیه، استقامت بیشتری دارند.
دکلهای مهاری به سازههای مشبک فلزی سه وجهی یا چهار وجهی گفته میشود که توسط سیم بکسلهایی که در فواصل مختلف آن بسته شده است به پایههای مهارکشهایی که درپایین دکل و در اطراف دکل نصب شده است، بسته میشود. پرکاربردترین آنها دکلهای G45 ،G35 و G65 هستند.
به دکلهای تک پایه که عمدتاً دارای مقاطع استوانهای و یا چندوجهی هستند، دکلهای مونوپل گویند. نام دیگر دکلهای منوپل ، دکل چندوجهی است.دکلهای 6 یا 8 یا 12 ضلعی، دکلهای چندوجهی هستند. از آنها بیشتر برای چراغ راهنمایی، دوربین مداربسته سطح شهر ، تیر چراغ برق یا پایه پرچم استفاده می شود. یکی از پرکاربردترین مورد استفاده از این نوع دکل، برای نصب دکل دوربین مداربسته است.
دکلهای بازتابی یا دکلهای پسیو رفلکتور، هم یکی دیگر از انواع دکلهای مخابراتی است که امواج رادیویی را منعکس میکند. در مناطق کوهستانی و صعبالعبور و برای دور زدن کوه از آنها استفاده میشود.
به دکلهای مخابراتی که دارای 3 تا 4 پایه باشند و پایههای آن، به صورت خرپایی به هم متصل شده باشد،خود ایستا گفته میشود.
با استفاده از نبشیهای فلزی توسط پیچ و مهره، مشابه سازههای فضایی ایپیس فرم، بهم متصل شده و بصورت مخروطی شکل هستند. دکلهای خود ایستا توانایی بالایی در تحمل نیروی بادهای وارد بر آن دارند.
چون پایههای آنها در بتن سیمانی بسته شده، میتوانند ارتفاع خیلی زیادی داشته باشند . به راحتی میتوان تعداد زیادی آنتن سنگین هم روی آنها نصب کرد. در این مدل از دکلها، برای سهولت در بالارفتن از آنها، نردبان تعبیه شده و حتی یکسری ایستگاههای استراحت بین راهی هم دارد. دکلهای خود ایستا، بر مبنای نوع و تعداد آنتنهایی که به آن متصل است، طراحی میشوند. دو نوع هستند:
به دکلهایی می گویند که اکثراً از لوله و به صورت خرپایی و از نبشی ساخته میشود.
دکلهای خود ایستا سهپایه، یا لوله نبشی هستند یا تمام نبشی.
در دکل خود ایستا سهپایه لوله نبشی پایهها را از لوله میسازند و اجزای داخلی دکل مخابراتی نبشی است. برای اتصال هم از پیچ و مهره و یا از طریق جوشکاری بهره میگیرند.
دکلهای تمام نبشی هم، دارای پایههای به صورت نبشی 60 درجه است و کلیه اتصالات به وسیله پیچ و مهره است.
این دکلها تمام نبشی هستند و با استفاده از پیچ و مهره به هم متصل میکنند. هر پایه نبشی به صورت 90 درجه است. عمدتاً برای ارتفاعهای بلندتر از 24 متر استفاده میشود. دکلهای خود ایستا قابلیت تحمل آنتنهای زیاد با سطح بادخور بالا را دارند.
دکلهای 4 پایه برای ارتفاعهای بلندتر از 24 متر مناسب است.
به دکل هایی گفته می شود که به وسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد . این نوع دکل ها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارند و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد. این دکل ها قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد. این نوع دکل های مخابراتی در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد. اجزای این نوع دکل ها شامل سکشن (بدنه)، بیس پلیت، سیم مهاری، مهار کش، کرپی (کلمس)، صفحه تعادل، گوشواره، تاج سر دکل، تسمه کمربندی، پیچ و مهره و… می باشد.
برای نصب دکل مخابراتی باید به شرایط محیطی و اقلیمی توجه شود. مثلاً دکلهای خود ایستا چهارپایه برای مناطقی با بادهای زیاد مانند بیابانها و جاهایی که نیاز به ارتفاع زیاد و یا نیاز به نصب آنتنهای متعدد و سنگین است مناسب بوده، درحالی که دکل تک پایه بیشتر برای مناطق شهری بسیار مناسب است.
از اصلیترین نکات در مورد استحکام سازه، فونداسیون مناسب آن است. نوع فونداسیون عمدتاً بر پایه پارامترهایی چون میزان بارگذاری و متراژ دکل مخابراتی، موقعیت جغرافیایی نصب (مثلا دکل مهاری روی پشت بام، روی سقف سوله، روی زمین و … قابلیت نصب دارد.)
برای نصب دکل، باید در ابتدا محاسبات مربوط به فونداسیون که عمدتاً بر پایه ارتفاع و ابعاد و استانداردهای دکل است، به طور دقیق انجام شود. همچنین، برای نصب دکل مخابراتی، باید سیستم ارتینگ، به درستی استفاده شود. سیستم ارتینگ، تجهیزات دکل را از برخوردهای صاعقه حفظ میکند.
دکل هایی که روی آنها آنتن نصب شده است عموماً به ۵ دسته تقسیم می شوند. که شامل آنتن های پخش رادیو و تلویزیون آنالوگ و دیجیتال، آنتن های مخابراتی نقطه به نقطه معروف به لینک های رادیویی، آنتن های مخابراتی شبکه های سلولار موبایل مشتمل بر BTS ها، آنتن های مخابراتی شبکه های خصوصی سازمانها و آنتن های مخابراتی شبکه های عمومی دیتا می شود.
دارای تنوع بسیار زیاد از نظر کاربران است. که شامل دکل های شرکتهای تامین کننده اینترنت بدون سیم، اپراتورهای موبایل، اپراتور های رادیو ترانک نظامی، سامانه ارتباطی بدون سیم نیروی انتظامی، آتش نشانی، آمبولانس، شهرداری، ارگانهای امنیتی است.
دکل ها از جمله بارهای ترافیکی به حساب می آیند.برخی از دکل ها مانند دکل های زاویه در انتقال فشار برق که باید به جاهایی سخت از لحاظ تردد مانند جاده های کوهستانی انتقال یابند،بهتر است باربری و حمل دکل ها توسط شرکتها با افراد متخصص و دارای وسایل حمل ونقل مناسب انجام پذیرند.
جابه جایی دکل ها از جمله کار های سخت می باشد و حتما نیاز به تخصص و تجربه کافی در این زمینه وجود دارد.زمان در جابه جایی دکل ها از موارد بسیار مهم و ضروری می باشد،به خصوص در زمینه دکل های نفتی.این مسئولیت را باید به دست افراد مجرب در این زمینه سپرد.
برای آشنایی با انواع دوربین های دیگر با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2