دکل های خود ایستا و مهاری _دکل های مخابراتی ترکیبی از سازه های فولادی هستند که برای حمایت از آنتن های مخابراتی و پخش آن ها طراحی شده اند. ارتباط بی سیم برای اغلب بخش ها مانند شبکه های تلفن همراه، آنتن تلویزیون و نیز پخش رادیویی با استفاده از برج های مخابراتی متصل است.
به دکل هایی گفته می شود که به وسیله سیم مهار به زمین یا تکیه گاه دیگری مهار گردد . این نوع دکل ها به دلیل وزن پایین و سبکی وزن مزیت دارند و در مکان هایی که فضا به قدر کافی موجود باشد استفاده می گردد. اغلب در شبکه تلفن همراه، رادیو و بی سیم و شبکه های رایانه ای مورد استفاده قرار می گیرد.
این دکل ها قابلیت نصب در پشت بام منازل و ادارات را داشته و علاوه بر اینکه ارتفاع ساختمان به بلندی محل نصب آنتن ها کمک کرده، در مناطق شهری مزیت فراوان دارد. این نوع دکل ها در صورتی که روی زمین نصب گردد نیاز به فضای زیادی جهت نصب سیم مهارها دارد.
اجزای این نوع دکل ها شامل سکشن (بدنه)، بیس پلیت، سیم مهاری، مهار کش، کرپی (کلمس)، صفحه تعادل، گوشواره، تاج سر دکل، تسمه کمربندی، پیچ و مهره و… می باشد.
دکل مهاری یکی از انواع دکل که عرض آن در تمام طول دکل به یک اندازه می باشد و تغییر نمی کند و توسط سیم های مهار نگه داری و مهار می شود. این دکل ها برای نصب، نیاز به فضای زیادی دارند. از مزیت های این دکل ها می توان به مقرون به صرفه بودن و سرعت نصب بالای آن اشاره کرد. بدنه دکل مهاری از لوله و میلگرد یا نبشی تشکیل شده است.
که توسط سیم مهار به زمین و یک جای مستحکم وصل شده است. با این روش، ایستایی دکل تامین میشود. شرکت ROHN کانادا برای اولین بار دکل های مهاری را طراحی و تولید نمود.
این نوع دکل ها برای نصب آنتن های بیسیم – آنتن های اینترنتی – آنتن های وایرلس – دیش های کوچک مناسب می باشد. زیرا این نوع دکل مهاری برای بارگذاری های سبک ساخته و طراحی شده است.
به دلیل وزن بسیار کم قابلیت نصب بر روی انواع سازه های فلزی و بتنی مانند سوله ها و ساختمان ها را دارد. قیمت این نوع دکل نسبت به سایر دکل ها بسیار ارزان تر می باشد. و نصب آن به سرعت و در کوتاه تربن زمان انجام می شود.
در دکل های مهاری مانند دکل های خود ایستا برای جلوگیری از زنگ زدگی و خوردگی از پوشش گالوانیزه گرم استفاده می شود.
حرف G در مقابل عدد نشان دهنده قاعده دکل مهاری می باشد که به طور مثال در دکل G35 یعنی فاصله لوله های اصلی از یکدیگر ۳۵ سانتیمتر و در دکل G45 این فاصله ۴۵ سانتیمتر می باشد.
بدنه اصلی دکل از لوله و میلگرد ساخته شده و توسط سیم مهار مفتولی به زمین و یا تکیه گاه مستحکم دیگری متصل می گردد. نصب مهاری در ارتفاعات مختلف معمولا به صورت دستی و با استفاده از ابزار مخصوص این کار انجام می گیرد.
مزایا
وزن کم / قیمت ارزان/ نصب آسان / قابلیت نصب بر روی پشت بام خانه ها
معایب
اشغال فضای زیاد / ظرفیت بارگذاری کم
گوشواره
جهت افزایش شعاع خم سیم مهاری و عدم اتصال مستقیم ان به انکرراد استفاده میشود. باعث افزایش طول عمر سیم مهار می گردد. از آسیب رسیدن به سیم مهار در محل اتصال سیم مهار جلوگیری می کند.
کرپی
برای نصب کرپی، سیم مهار خم خورده و اورلپ به طول ۵۰ سانتی متر برای آن در نظر گرفته می شود. سپس سیم مهار در این فاصله به وسیله ۲ یا ۳ کرپی به خودش متصل و محکم می شود. کرپی ها باید طبق تصویر زیر و به روش صحیح به طوری که هرسه در یک جهت باشند نصب شوند.
سیم مهار:
جهت حفظ پایداری دکل های مهاری در هنگام وزش باد از سیم مهار استفاده می شود. سیم مهارها از جنس فولاد پرمقاومت است که مقاومتش حدود ۵۰۰۰ کیلوگرم بر سانتی متر مربع می باشند.
مدل های بافته شده ی آن در سایز های ۶ تا ۱۶ موجود می باشد. جهت دکل های عادی با ظرفیت های کم سیم های مهاری در سایز های ۶ تا ۸ پاسخگوی طراحی هستند.
این دکل ها دارای ۳ یا ۴ پایه ی فلزی هستند که اجزای آن ها بصورت مشبک (Lattice) بوده و به وسیله اعضای خرپایی به هم متصل می شوند. این نوع دکل ها با شیب شهری بالا می روند. بدون نیاز به سیم های مهاری با تکیه بر پایه های اصلی (Leg) حفظ تعادل می کنند.
به وسیله پیچ و مهره و در برخی موارد با جوش به یکدیگر متصل می شوند. مزیت دکل های خود ایستا، ظرفیت بالا و استقامت بیشتر آن نسب به سایر دکل ها می باشد.
معمولا برای پایداری سازه فلزی دکل های خود ایستا با افزایش ارتفاع سطح مقطع آن کوچک تر می شود.
این نوع دکل ها برای استفاده در ارتفاع های نسبتاً زیاد، بار زیاد روی دکل، سرعت باد بالا و در مکان هایی که فضای کافی برای نصب دکل مهاری نمی باشد، استفاده می شود.
دکل های خودایستا چهار پایه تمام نبشی ، از نبشی ساخته می شوند پایه های اصلی ( Leg ) از نبشی بوده که بسته به نوع طراحی، از نبشی ST37 و یا ST52 استفاده می شود. قطعات داخلی این دکل ها شامل بریس ها ، هوریزنتال ها ، ریداندنت ها و … از نوع نبشی می باشد.
این نوع دکل های دارای فوندانسیون پیش ساخته (ملقب به ICB) به انواع دکل خود ایستایی سه یا چهار وجهی اطلاق می گردد که بر روی فوندانسیون پیش ساخته نصب می شوند. که در محل سایت تخلیه و بر روی هم مونتاژ و متصل می شوند.
همچنین مزیت بارز آن قابلیت جابه جایی از مکانی به مکان دیگر می باشد. مزیت دیگر این دکل نسبت به دکل های خودایستا سکشن های یکپارچه آن می باشد که در سرعت نصب تاثیر گذار است.
۱- سازه های فلزی پیش ساخته که در قطعات شش متری با پروفیل استوانه ای توپر فولادی تهیه شده. در محل با استفاده از جرثقیل بر روی فوندانسیون نصب می گردند. حداکثر ابعاد قاعده تحتانی دکل (برای دکل ۳۶ متر) دو متر و حداقل ابعاد قاعده فوقانی یک متر می باشد.
۲- سازه های فلزی بهم بافته (Lattice)که برای نصب بر روی فوندانسیون پیش ساخته طراحی و سبک سازی شده اند. مانند سایر دکل های Lattice در محل بهم بافته و افراشته می شوند.
این روش اجرایی دکل، دارای مزایای ارزشمندی همچون اشغال فضا بسیار کم، حذف زمان اجرای فوندانسیون، حذف فوندانسیون تجهیزات و فنس و نصب بسیار سریع (طی چند ساعت) می باشد.
در ابتدا نبشی ها را سوراخ کرده ، سپس نبشی ها توسط پیچ های پر مقاومت ۸/۸ یا ۹/۱۰ به یکدیگر متصل می شوند . در برخی از مواقع ممکن است برای فراهم نمودن شرایط اتصال از پلیت های کمکی نیز استفاده کرد .
کاربرد :
1.نصب آنتن های مایکروویو ( Microwave )
2.نصب آنتن های موبایل ( Mobile )
3.نصب آنتن های بیسیم ( Wireless )
مزیت
حذف معایب جوشکاری
سطح بادگیر نسبتا زیاد
امکان بررسی و بازرسی تمامی قسمت های دکل
استقامت و ظرفیت بالا در مقابل سرعت بادهای شدید
معایب
احتیاج به فضای کافی جهت نصب دکل
برای آشنایی با انواع دوربین ها و سیستم های امنیتی با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2