دوربین های کنترل تردد در نوشهر _ استفاده از دوربین های مداربسته سالها است که در بسیاری از کشورهای دنیا برای کاهش تردد پلیس در سطح خیابانها از یکسو و کنترل بهتر فضاهای شهری از سوی دیگر مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستمها امکانی برای اعاده حقوق شهروندان و پیگرد مجرمان و متخلفان آسایش و امنیت عمومی است و به صورت شبانهروزی در مرکز راهنمایی و رانندگی و مرکز پلیس کنترل میشوند که هدف از نصب آنها کنترل ترافیک، کنترل سرعت خودرو ها و وضعیت جادهها است.
به عبارتی میتوان گفت دوربین کنترل ترافیک، دوربین مداربستهای است. که در حاشیه یک مسیر و در بالای آن یا داخل خودروی پلیس نصب شده و وظیفه ثبت تخلفات رانندگی.شامل سرعت غیرمجاز، عبور از چراغ قرمز، استفاده غیر مجاز از خط ویژه اتوبوس، ورود غیر مجاز به محدوده طرح ترافیک، نظارت بر تردد خودروهای سنگین و ثبت تخلف ورود غیر مجاز به معابر شهری، کشف خودرو های تحت تعقیب، ثبت سرعت لحظهای و سرعت میانگین و ثبت تخلف سرعت غیر مجاز را بر عهده دارد. در این مقاله از مجله فرکوویژن همراه ما باشید تا از مزایا و کاربردی های دوربین کنترل ترافیک در سیستم های نظارت تصویری بیشتر بدانید.
این سامانه با استفاده از دوربین های تحت شبکه وظیفه نظارت بر وقایع خاص و حراست از شهر را بر عهده دارد. دوربینهای نظارت تصویری اصلیترین ابزار جمعآوری و ثبت اطلاعات تصویری سطح شهر و انتقال آن به مرکز کنترل ترافیک خواهند بود. ثبت اطلاعات تصویری جهت بهرهبرداریهای ترافیکی نظیر تعیین میزان و حجم ترافیک، بهینهسازی زمانبندی تقاطعات و .. از مهمترین مزیتهای این سامانه به شمار میروند.
در سالهای اخیر، با توجه به افزایش روزافزون استفاده از دوربینهای نظارت تصویری، علاوه بر بهرهگیری از بستر ارتباطی بیسیم، شیوه های دیگری نظیر استفاده از ارتباط مبتنی بر بستر اینترنت پُرسرعت، استفاده از بستر فیبر نوری و … ضرورت یافته است. بدیهی است برقراری ارتباط با هر شیوهای میبایست بصورت برخط و بدون هیچ وقفه ای ارتباط دوربینها را با مرکز کنترل ترافیک برقرار نماید.
انتخاب مناسب دوربین ها با توجه به شرایط معابر شهری در روز و شب. انتخاب مناسب تجهیزات مرکزی (با در نظر گرفتن تعداد دوربینهای نظارتی) و نیز جانمایی مناسب دوربینها. مهمترین شرایط در طراحی این سامانه هستند.
1.امکان تشخیص تردد غیر مجاز افراد در محدودههای خاص معابر شهری با استفاده از سیستم پردازش تصویری
2.امکان تشخیص تجمع مردم و ارسال آلارم جهت مدیریت و جلوگیری از تظاهرات
3.امکان تشخیص گره ترافیکی و ارسال آلارم مربوطه جهت پیگیری کارشناسان پلیس
4.امکان ضبط تصاویر با تعداد فریم و کیفیت پایین در شرایط عادی و بالا بردن تعداد فریم و کیفیت. ضبط تصاویر در مواقع آلارم مانند: اعلام تجمع، اعلام گره ترافیکی، حادثه، اعلام تردد غیر مجاز و غیره
5.امکان اتصال کلیه هشدارها از قبیل اعلام تجمع، اعلام گره ترافیکی، اعلام تردد غیر مجاز و … به سامانه و ثبت و پوشش تصویری آن واقعه با استفاده از دوربینهای ثابت و متحرک
6.امکان تعریف هر تعداد نمایشگر در یک ماتریس مجازی جهت نمایش تصویر به کاربران و مدیران.
7.امکان ارسال آلارم یا تصاویر دلخواه از منطقهای که آلارم از آن صادر شده به نمایشگرهای مخصوص آلارم.
8.امکان راهاندازی نامحدود مراکز کنترل و مانیتورینگ با نمایش تعداد تصاویر و وقایع دلخواه.
9.امکان نمایش گرافیکی پلان معابر شهری، محل نصب دوربین های مداربسته و محل وقوع آلارمها با استفاده از نرمافزار گرافیکی (GUI) بر روی نمایشگرهای خاص.
این گروه از دوربین های مداربسته، می توانند عابران پیاده و دوچرخه سواران را به صورت مداوم و در هر شرایط آب و هوایی و نوری تشخیص دهند و بدون نیاز به کنترل دستی چراغ راهنمایی و رانندگی، با ارسال سیگنال های لازم، زمان مناسب عبور عابران پیاده و خودرو ها را در راستای مدیریت زمان تعیین کنند، به طور مثال در صورتی که عابران بسیاری در انتظار عبور از خطوط کنترل چراغ راهنمایی و رانندگی هستند و اتومبیل های زیادی در حال تردد نیستند، چراغ برای عبور عابران سبز شود. همچنین در صورتی که عابران زیادی در انتظار عبور نیستند و اتومبیل های بسیاری در حال تردد هستند، چراغ راهنمایی و رانندگی برای عبور وسایل نقلیه به مدت طولانی تری سبز شود. بنابراین می توان گفت که نقش دوربین مداربسته حرارتی در کنترل ترافیک تردد جاده های شهری، بسیار پر رنگ است.
تسهیل در اعمال قانون و عدم نیاز به حضور فیزیکی پلیس در تقاطع
امکان اعمال یکسان قانون برای همه شهروندان در تمامی ساعات روز
بهبود وضعیت نظم و انضباط ترافیکی در تقاطع
کاستن زمان معطلی عابران پیاده و خودرو ها در عبور از تقاطع
تسهیل تردد و افزایش ایمنی عابران پیاده در گذر از تقاطعها
مساعدت در کاهش تخلف عبور از چراغ قرمز و در نتیجه کاهش تصادفات ناشی از تخلف
به طور کلی دوربین های کنترل سرعت انواع مختلفی دارند که در اینجا به بررسی یکی از جدیدترین و پر کاربرد ترین این سامانه ها که درکشور ما نیزبه زودی مورد استفاده قرار خواهد گرفت میپردازیم.
از آنجایی که در کار سامانه رهگیری راداری به دلیل وجود انواع مختلف امواج رادیویی در سطح زمین امکان اختلال وجود دارد، سامانه های رهگیری لیزری جایگزینی مناسب برای آن به حساب میآید.اساس کار این سیستم بر انعکاس یا پژواک امواج استوار است اما در این سامانه به جای امواج رادیویی از امواج مادون قرمز استفاده میشود .این سامانه اطلاعات هر جسم متحرک حتی یک پرنده را که در مسیرش قرار گیرد ضبط میکند. و در صورت غیر مجاز بودن سرعتش، دستور عکس گرفتن را به دوربین صادر میکند.
فاصله بین دو دوربین میتواند با توجه به شرایط از ۲۰۰ متر تا چند کیلومتر تغییر نماید.با استفاده از این سامانه ترفند کاستن سرعت قبل از رسیدن. به دوربین وافزایش دوباره آن بعد از رد شدن بی اثر میماند. چرا که این سامانه قادر به تائین سرعت متوسط خودرو در طول مسیر است. از کاربردهای دیگر این سیستم ذخیره تصاویر در محدوده دید دوربین را میتوان نام برد که با باز بینی دوباره آنها میتوان انواع تخلفاتی چون سبقت غیر مجاز،رعایت نکردن فاصله مجاز، انجام مانورهای خطرناک وحتی تغییر سرعت را تشخیص داد.
برای آشنایی با انواع دوربین های دیگر با ایمن اندیشان خزر همراه باشید.
ایران، مازندران، آمل سبز میدان مجتمع میرداماد طبقه دوم واحد 2